Sommersalaten er nem at lave selv og smager fantastisk - helt anderledes end den færdigkøbte. Rør rygeostecremen sammen og server med grønsagerne vendt i - eller anrettet ved
siden af - så holder en evt. rest bedre.
Arbejdstid: 15 min.
Ikke fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.
#
125 g rygeost uden
kommen
3 spsk fløde eller
syrnet fløde
evt. 1 lille fed
hvidløg
½ agurk
1 bdt radiser
125 g cherrytomater
1 bdt purløg
salt og peber
Tilbehør:
fuldkornsrugbrød
*
Rør rygeost lind med
fløde og smag til med salt og peber og evt. lidt knust hvidløg.
Vask agurken og skær
den i små tern.
Rens radiserne og
skær dem i små tern eller tynde skiver.
Vask cherrytomaterne
og skær dem i kvarte.
Vend grønsagerne
sammen med rygeosten og drys med fintsnittet purløg.
Server med groft
rugbrød til frokost eller som mellemmåltid.
Tips: Prøv også at
smage ostecremen til med lidt sennep og estragon eller dild. Cremen er også
lækkert tilbehør til friskkogte, nye kartofler.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin