Fisk og grønsager
smager skønt med en cremet sauce. Det er ikke svært at lave en hollandaisesauce
bare pisk godt og pas på varmen, så æggene ikke bliver til røræg.
2 personer. Er du
alene så halver portionen. Arbejdstid: 30 min. Koge-/stegetid: 20 min.
#
400-500 g
torskefilet med skind
salt og friskkværnet
peber
2-3 spsk olie
Rødbedesalat:
400 g rødbeder
1 spsk olie
evt. 2 tsk
dijonsennep (eller æbleeddike)
1 håndfuld friske
dild
Hollandaise:
2 æggeblommer (evt.
pasteuriserede)
1 spsk citronsaft
eller hvidvinseddike
100 g smeltet smør
Tilbehør:
pillekartofler og
citron
*
Kog rødbederne i
letsaltet vand i ca. 45 min. (afhængig af størrelse og sort), til de er møre.
Hæld kogevandet fra,
og kom rødbederne i koldt vand.
Smut skrællen af, og
skær rødbederne i både.
Bland olie med
sennep, og vend sammen med rødbederne.
Smag til med salt og
peber, og drys med dild.
Pisk æggeblommerne
med citronsaft i en skål over vandbad.
Når æggemassen er
cremet, 'piskes lidt af det smeltede smør i først dråbevist og derefter resten.
Smag til med
citronsaft, salt og peber.
Hold saucen varm i
vandbadet ved ganske svag varme.
Del fisken i 2
portioner.
Rids skindet med en
skarp kniv.
Krydr kødsiden med
salt og peber.
Varm en pande med olie,
og steg fisken ved god varme med skindsiden nedad.
Tryk fisken flad mod
panden med en paletkniv, til kanten af fisken er gylden.
Vend fisken om, og
lad den stege færdig i 1-2 min. på kødsiden.
Server fisken straks
med sauce, kartofler og rødbedesalat.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin