Vi har sat de
spiselige blomster tagetes sammen med friskbælgede, grønne ærter i denne
dejlige risotto. En klassisk risotto skal simre stille og roligt, mens væsken
tilsættes lidt ad gangen undervejs. Det er vigtigt, at risene ikke bliver tørre
den færdige risotto skal være cremet i konsistensen.
2 personer. Er du
alene så halver portionen. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 25 min.
#
½ liter bouillon
1 spsk olie
2 dl risottoris (fx
Arborio)
1 fed hvidløg
500 g friske ærter i
bælg
8-10 gule og/eller
orange tagetes
25 g parmesanost
*
GIV bouillonen et
opkog, og hold den varm.
SAUTER risene blanke
i en gryde med olie, og tilsæt finthakket hvidløg.
Tilsæt ½ dl
bouillon, rør rundt, og skru ned for varmen.
Lad risene simre
møre i ca. 20 min., og tilsæt varm bouillon lidt ad gangen undervejs.
BÆLG ærterne, og
pluk kronbladene af blomsterne.
VEND ærter og
kronblade i den færdige risotto, og tilsæt friskrevet parmesan.
Smag til med salt og
peber, og nyd risottoen som grøn ret eller som tilbehør til både fisk, fugl,
kød og grønsagsretter.
TIPS: Sauter evt
lidt finthakket løg i olien, inden risene vendes i. Erstat evt den første halve
dl bouillon med hvidvin.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin