Vi har brugt
markchampignon og squash til ugens grønne ret, men du kan sagtens bruge andre
grønsager afpas blot kogetiden, så alt bliver mørt.
Arbejdstid: 35 min.
Koge/stegetid: 20 min. 2 personer. Er du alene så halver portionen.
#
1 løg
1 fed hvidløg
10 g frisk ingefær
100 g markchampignon
1 squash
1 spsk olie
½ tsk stødt
koriander
½ tsk stødt
spidskommen
1 knsp chiliflager
1 dl vand
Couscous:
2 tsk citronsaft
¼ tsk salt
1 spsk rosiner
2 dl kogende vand
1 dl
fuldkornscouscous
persille eller frisk
koriander
*
Pil løg og hvidløg
og snit dem fint.
Skræl ingefæren og
skær den i tynde strimler.
Rens champignonerne
og skær dem i kvarter.
Vask squashen og skær
den i terninger.
Sauter løg, hvidløg
og ingefær i en gryde med olie cirka 5 min.
Tilsæt champignon og
krydderier og lad det småstege et par min.
Tilsæt squash, vend
godt rundt og spæd med vand.
Lad retten simre
under låg til grønsagerne er møre.
Tag låget af og lad
det simre til væsken næsten kogt ind.
Smag til med salt og
peber og server med couscous.
Couscous: Bland
citronsaft, salt, rosiner og kogende vand i en skål og rør couscoussen i.
Lad den trække under
låg cirka 5 min.
Rør rundt og anret
med persille eller korianderblade.
TIPS: Couscous er en
slags pasta lavet af durum-hvede og den forhandles som regel forkogt. Du kan
også servere retten med bulgur, som er forkogte, knækkede hvedekerner.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin