Logo

Koteletter i fad med ananas og karry

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Koteletter i fad med ananas og karry

 

Hurtige fedtfattige orientalske svinekoteletter i karry/flødesauce med smag af ... det helt perfekte. Du kan tilsætte appelsinskiver i stedet for ananas.

2 pers.

 

# Ingredienser

2 store fadkoteletter (skåret i tynde skiver/stykker)

2 tsk karrypulver

2 spsk olie

4 skiver ananas ringe fra dåse + 1½ dl af saften (ananasjuice)

1 løg, finthakket

150 g friske champignon, skåret i skiver

1 spsk karrypulver

1½ dl bouillon – evt vand + bouillonterning

2½ dl madlavningsfløde

salt og peber

koriander til drys

løse ris


* Tilberedning 

Gnid koteletterne ind i karrypulver og brun dem i 1 spsk olie på en varm pande.

Drys med salt og peber og læg koteletterne i et ildfast fad.

Brun ananasringene 1 minut på hver side på panden, så de bliver let brune, og læg dem i fadet sammen med koteletterne.

Svits herefter løg og champignonskiver på panden og kom også denne blanding i fadet.

 

Kom den sidste spsk olie på panden og svits 1 spsk karry i den varme olie.

Tilsæt ananassaft og bouillon og kog panden af.

Tilsæt fløden og lad saucen komme i kog, så den tykner let.

Smag til med salt og peber og hæld saucen over koteletter, ananas og svampe i fadet.

 

Sæt fadet i ovnen i ca. 30 minutter ved 200 °C og server – med et drys koriander og med løse ris og dampet grønt til.

 

Tips: 

Foretrækker du at bruge frisk ananas, så kan det godt lade sig gøre, men da det til dels er den søde ananassaft, som er med til at give karrysaucen den lækre smag, så kan væden ikke helt undlades, om end den selvfølgelig kan erstattes af ananasjuice fra karton.

 

Jeg plejer dog bare at købe en dåse ananas i ringe, som ligger i egen saft – ikke dem som ligger i sukkerlage – og dermed er det problem løst. Steg det antal ananasringe som I kan spise – vi spiser gerne 2 hver til koteletterne og resten får jeg så for det meste hapset, imens jeg laver maden.

 

Koteletterne kan for øvrigt forberedes helt indtil det step, hvor de skal i ovnen. Dæk blot fadet til med alufolie eller film og sæt det i køleskabet. Når det så er tid til aftensmad, tages fadet ud og sættes i ovnen, det er super nem aftensmad på travle dage.

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 5.573 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her