Det kan være svært at købe et lille stykke hamburgerryg, men rester er
gode både som alm. pålæg på rugbrød, til skinkesalat, toast, i en æggekage, som
fyld i sandwich eller pitabrød. Opbevar i en plastboks med kogelagen.
Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 45 min. Ikke fryseegnet. 2 personer. Er
du alene så halver portionen.
#
1 stykke hamburgerryg
250 g gulerødder
250 g kartofler
½ blomkål
25 g smør
purløg
salt og peber
Tilbehør: sennep og evt. -rugbrød
*
Læg kødet i en gryde, der passer i størrelsen og dæk med koldt vand.
Giv det et stille opkog, fjern skum og lad kødet simre ganske stille
under låg ca. 45 min.
Skræl gulerødder og kartofler og skær dem i grove stykker.
Læg dem ved kødet de sidste 15 min. af kogetiden.
Del blomkålen i buketter og læg dem i gryden de sidste 5 min.
Tag grønsagerne op med en hulske og mos dem groft med en kartoffelmoser.
https://www.madabc.dk/20/kartoffelmoser
Tilsæt smør og smag til med salt og peber.
Skær kødet i skiver og server med mos og fintklippet purløg.
Giv en god sennep og evt. rugbrød til.
TIPS: Brug de grønsager du har til urtemosen, fx selleri, pastinak, persillerod,
broccoli, porre.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin