Se hvordan du laver karbonader med stuvede grønærter. En
klassisk mormorret. Dansk mad, der kan tilpasses sæsonens råvarer. Få hele
opskriften her...
Tilberedningstid: 50 minutter Koge/stegetid: 30 minutter.
Ikke fryseegnet (1 person)
#
170 g hakket flæsk/kalv
1 æg
15 g rasp
15 g smør
øko timian
Stuvede grønsager:
50 g gulerod
50 g pastinak
50 g knoldselleri
50 g perleløg
5 g smør øko
5 g hvedemel
2½ dl minimælk
salt og peber
25 g yoghurt, 3,5%
persille
*
Form kødet til karbonader.
Pisk ægget, dyp karbonaderne i og vend dem derefter i rasp.
Steg dem i smør i ca. 5 minutter på hver side når kødsaften
pibler frem under stegningen, er karbonaderne færdige.
Skyl, slyng og pluk timianen og drys over de stegte karbonader,
der spises med stuvede grønsager til.
Stuvede grønsager:
Skræl og skyl gulerod, pastinak og knoldselleri og skær alt
ud i mindre stykker efter humør.
Pil perleløgene er de fra frost, skal de blot optøs.
Blancher alt kort i kogende vand, hæld vandet fra og lad grønsagerne
afkøle.
Lav en opbagning på smør og mel, tilsæt mælk og kog saucen
igennem.
Smag saucen til med salt og peber og vend grønsagerne i.
Til sidst røres yoghurt i stuvningen og lunes med, men nu må
den ikke koge, for så skiller den.
Skyl, slyng og hak persillen og drys den over den færdige
stuvning.
Tips: Du kan bytte grønsagerne til stuvningen ud med andre, du
bedre kan lide, eller efter sæson.
Læs om forskellen på karbonader og krebinetter.
Kalorier: 629 kcal. Protein 57 g (36%). Kulhydrat 42 g (24%).
Fedt 28 g (40%) Fibre 8 g.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin