Fredagens
kalvekarbonader har fået et italiensk twist med tomatsauce, gremolata og
risotto med safran.
Arbejdstid: 20 min.
Koge/stegetid: 20 min. 2 personer. Er du alene så halver portionen.
#
250-300 g hakket
kalvekød
½ tsk salt
1 æg
3 spsk rasp hvedemel
25 g smør
1 dl hvidvin
1 dåse hakkede
tomater
salt og peber
Gremolata:
1 lille bundt
persille
1 økologisk citron
1 fed hvidløg
Tilbehør:
2 dl risottoris
eller alm. ris
1 knsp safran
15 g smør
25 g parmesanost
*
Rør kødet med salt
og tilsæt æg, rasp og friskkværnet peber.
Form farsen til 4
små bøffer og vend dem i mel.
Brun karbonaderne på
en pande med smør.
Hæld vinen ved og
lad den koge næsten helt ind.
Tilsæt hakkede
tomater og lad retten simre under låg til karbonaderne er gennemvarme ca. 10 min.
Smag til med salt og
peber og drys med gremolata.
Gremolata: Skyl
persillen og hak den fint.
Bland den med
fintrevet citronskal og finthakket hvidløg.
Server med ris kogt
med safran og vendt med smør og revet parmesan.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin