Når lækkersulten
melder sig eller der kommer uventede gæster, er det godt at have en rulle
butterdej i køleskabet eller lav selv butterdejen.
Arbejdstid: 15 min.
Bagetid: 20 min. Ikke Fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.
#
125 g frisk eller
frossen butterdej
2 spsk
abrikosmarmelade
2 æbler
1 spsk citronsaft
15 g smør
1 spsk sukker
½ tsk stødt kanel
Tilbehør: flødeskum,
cremefraiche eller vaniljeis
*
Tænd ovnen på 220 °C.
Rul dejen ud og læg
den på en bageplade med bagepapir.
Smør evt. dejen med
lidt abrikosmarmelade, men hold kanten fri.
Skræl æblerne,
udkern dem og skær dem i meget tynde skiver.
Vend æblerne sammen
med citronsaft og læg dem tæt på dejen.
Fold dejen et par cm
op kanten rundt.
Fordel smørret i små
klatter over æblerne og drys med kanelsukker.
Sæt tærten i ovnen
ca. 20 min.
Server med
flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis.
TIPS: Sådan gør du
flødeskum lettere: Pisk 1-2 pasteuriserede æggehvider stive og bland dem i skum
af 2½ dl piskefløde.
Du kan også selv
lave en butterdej her
Se flere dejlige desserter her
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin