Logo

Frikadeller med persillestuvede grønsager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Frikadeller med persillestuvede grønsager

 

Frikadelleopskriften rækker til 4 personer. Frys resterende frikadeller eller nyd dem næste dag til frokost. Grønsagerne er til 2 personer. Er du alene så halver portionen

Arbejdstid: 20 min. Koge/stegetid: 20 min.

 

#

Frikadeller:

500 g hakket svinekød, 6% fedt

1½ tsk salt

½ tsk peber

1 æg

50 g løg

2 dl mælk

1 dl hvedemel

1½ spsk olie

 

Persillestuvede grønsager:

3-4 gulerødder

250 g blomkål (buketter)

2 dl grønsagsbouillon

250 g ærter

majsstivelse

evt. dijonsennep

lidt frisk estragon

1 bdt persille

*

 

FRIKADELLER: Rør kødet med salt.

Tilsæt peber, æg og revet løg.

Tilsæt mælken lidt ad gangen, og rør herefter melet i.

Lad farsen hvile i køleskab 20-30 min.

 

PERSILLESTUVEDE GRØNSAGER:

Skær gulerødderne i grove stykker og blomkålen i buketter.

Kog gulerødderne i bouillonen 2-3 min.

Tilsæt blomkålen og kog yderligere et par min.

Tilsæt ærterne og jævn med majsstivelse udrørt i lidt vand.

Smag til med sennep, lidt finthakket estragon, salt og peber.

Tilsæt hakket persille.

 

Varm en pande med olie.

Form farsen til frikadeller med en ske og brun frikadellerne ca. 2 min. på hver side.

Skru ned til middel varme og steg frikadellerne ca. 4 min. på hver side.

 

Tips: Resten af frikadellerne kan fryses til senere brug. Eller en del af farsen kan evt. bruges til kødboller, farsbrød eller farserede peberfrugter.

Brug evt frosne grønsager til de persillestuvede grønsager.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.620 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her