Thai-inspireret mad er bare super lækkert, og disse sprøde forårsruller
med kylling er bestemt ingen undtagelse! De er bare sprøde og lækre, og så er de
lette at lave og slankevenlige...
1
person. Tilberedningstid: 25 min. + 1 døgn til marinering. Koge/stegetid: 45
min. Ikke fryseegnet
#
2
lime
½
dl soja
170
g kyllingefilet
75
g spidskål
basilikum
50
g spirer
25
g springroll-dejplader a 19x19 cm
1
æggehvide
100
g babymajs
50
g kogte nudler
1
tsk fishsauce
1
tsk rapsolie til stegning
*
Pres
saften af de 2 lime gem lidt til majs og nudler og rør med soja til en
marinade.
Gnid
kyllingefileten ind i marinaden og lad stå til næste dag.
Steg
så kyllingefileten i ovnen ved 165 °C i 35 minutter.
Pil
kødet af. Skyl kålen og skær i strimler.
Skyl
og af tør basilikum gem lidt til pynt af den færdige ret.
Skyl
og slyng spirer.
Vend
kyllingekødet med kål, basilikum og spirer.
Bred
stykker af springroll-dej ud, fordel fyldet over dejpladerne og rul sammen som
forårsruller.
Luk
dem med lidt æggehvide og nedfrys herefter.
Vend
de kogte majs med de kogte nudler og fishsauce og resten af limesaften.
Tag
rullerne ud ca. 10 minutter, før de steges.
Steg
dem på en pande i olie, til de er gyldne og sprøde.
Anret
rullerne med nudler og majs og masser af basilikum over.
Spis
med frisk lime til.
TIPS:
Har du ikke tid til at vente til næste dag på marinering, kan du i stedet blot
koge kyllingefileten uden marinering og så smage fyldet til med soja og
limesaft, inden det rulles ind i dejen. Hvis muligt så brug thai-basilikum, der
smager kraftigere end almindelig basilikum.
Kalorier:
547 kcal. Protein 48 g (34%) Kulhydrat 50 g (36%) Fedt 18 g (30%) Kostfibre 4 g.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin