Erstat den elskede
bearnaisesauce med bearnaisesmør. Det er nemt og smager godt. Smørret kan
forberedes i god tid og opbevares i køleskabet.
Arbejdstid: 35 min.
Koge/stege/bagetid: 30 min. Ikke fryse-egnet. 2 personer. Er du alene så halver
portionen.
#
2 møre bøffer af
oksefilet el. lign.
½ spsk olie
salt og peber
Ovnstegte kartofler:
4-500 g kartofler
(både)
½ spsk olie
Bearnaisesmør:
75-100 g blødt smør
2 tsk
bearnaiseessens
1 spsk frisk
estragon (hakket)
salt og peber
Marinerede
grønsager:
500 g grønsager, fx
gulerødder, rødløg, forårsløg, blomkål, broccoli, grønne asparges, grønne
bønner, (sukker)ærter (alle i små stykker)
2 tsk dijonsennep
1 spsk sherry-vineddike, balsamico el.lign.
2-3 spsk olie
salt og peber
*
Vend kartoflerne med
olie, salt og peber på en bageplade med bagepapir.
Sæt dem i ovnen ved
200 °C i ca. 30 min.
Rør smørret med de
øvrige ingredienser.
Fyld det i en
smørskål eller form det til en rulle i et stykke bagepapir og sæt det i
køleskabet.
Blancher grønsagerne
1-3 min. i kogende, letsaltet vand en slags ad gangen.
Læg dem straks i
iskoldt vand og lad dem så dryppe godt af.
Pisk dressingen
sammen og vend grønsagerne i.
Krydr bøfferne med
salt og peber og brun dem på en varm pande med olie eller på din grill.
Skru ned og steg dem
yderligere 1-3 min. på hver side efter tykkelse.
Server bøfferne med
kartofler, bearnaisesmør og grønsager.
TIPS: Du kan evt.
røre en større mængde smør og fryse det i passende portioner; det tør ganske
hurtigt.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin