Logo

Ørred bagt med timian og citron

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ørred bagt med timian og citron

 

Er du på jagt efter en god måde at tilberede disse fine ørred fisk på. Vælg denne opskrift af for den er bare ALTID velsmagende J  Hel ørred er helt klart en livret for fiskespisere. Til 1 person.

 

# Ingredienser til hel ørred med timian og citron:

1 hel ørred, renset for indvolde

1 dusk timian

1 tsk havsalt

1 spsk olivenolie

½ citron

2 laurbærblade

*

Fremgangsmåde:

1. Skyl ørreden grundigt og fjern skæl ved at skrabe mod skælretningen med en skarp kniv.

Dup den tør med køkkenrulle. 

 

2. Pluk timian og bland den med salt. Rør olivenolie i.

 

3. Gnid timianblandingen ind i ørreden, lidt udenpå og det meste indeni.

Læg den i et smørsmurt ildfast fad.

 

4. Skær citron i to halve og skær enderne af, så de er flade.

Skær et snit i den brede ende og læg et laurbærblad deri.

Sæt citronerne i fadet på den smalle ende. 

 

5. Stil fadet i en forvarmet ovn ved 250 °C i 10 min.

Hvis kødet slipper benene på det tykkeste sted er fisken færdig.

Kødet falder nu meget nemt af benene og citronen er blevet sødlig og marmeladeagtig.

 

6. Server en hel fisk med en citron, stegte kartofler og en god salat til hver/en person.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.002 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her