Vi
er tilbøjelige til altid at stege kød, men prøv denne gode, kogte ret, hvor
kødet saltes let før kogningen. Desserten er en klassisk chokolademousse med
frisk frugt.
Sprængt and med grønsager og
flødepeberrod
4 personer.
Arbejdstid: 45 min. Lagesaltning. 8-10 timer. Stege-/kogetid: ca. 45 min.
#
2
stk. andebryst
2
stk. andelår
Saltlage:
1
liter vand
200
g groft salt
50
g sukker
1 tsk
hel allehånde
2
laurbærblade
1-2
stilke frisk rosmarin
Flødepeberrod:
1½
dl piskefløde
½ tsk
citronsaft
2 spsk
peberrod
et
drys sukker
Grønsager:
500
g gulerødder
250
g grønne bønner
1
bundt forårsløg
Tilbehør:
pillekartofler peberrod bredbladet persille
*
Kog
alle ingredienser til saltlagen igennem, og afkøl lagen fuldstændig.
Læg
kødstykkerne i den kolde lage, og sæt det i køleskabet i 8-10 timer.
Tag
andestykkerne op af lagen, og læg dem i en gryde. Dæk med koldt vand, og giv
det et opkog. Fjern skum, og lad det simre i 30 min.
TAG
bryststykkerne op, læg dem i et fad, og hæld lidt af kogelagen over dem. Lad
lårene simre i yderligere 15 min., og lad dem trække i kogelagen i ca. 10 min.
Pisk
fløden til skum, bland med citronsaft, og smag til med friskrevet peberrod og
sukker.
Rens
grønsagerne, og skær gulerødderne i stave på størrelse med bønnerne.
Kog
gulerødderne i ca. 3 min. i letsaltet vand, tilsæt bønner og forårsløg, og kog
videre i yderligere et par min.
Hæld
kogevandet fra grønsagerne.
Træk
skindet af kødet, og skær brystkødet i skiver.
Server
sprængt and med flødepeberrod, nykogte grønsager og kartofler.
Drys
med friskrevet peberrod og persille.
Chokolademousse med frisk
frugt
4 personer.
Arbejdstid: 30 min. Hviletid: ca. 2 timer
#
150
g mørk chokolade
3
æggeblommer (evt. pasteuriserede)
3
æggehvider (evt. pasteuriserede)
3 spsk
sukker
1½
dl piskefløde
Tilbehør:
4 skiver frisk ananas eller 4 små pærer
*
Knæk
chokoladen i små stykker, og læg dem i en skål.
Sæt
den over en gryde med næsten kogende vand (vandbad), og smelt chokoladen.
Tag
skålen op, og lad chokoladen køle lidt af.
Rør
æggeblommerne i chokoladen.
Pisk
æggehviderne stive med sukker, og vend det sammen med chokoladeblandingen.
Pisk
fløden til skum, og vend det i moussen lige efter æggehviderne.
Hæld
chokolademoussen i portionsglas, sæt dem i køleskab, og lad dem stivne i ca. 2
timer.
Læg
små stykker frisk ananas på toppen lige før servering