Logo

Sommerkylling med det hele

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sommerkylling med det hele

 

En hel, grydestegt kylling går aldrig af mode. Gør lidt ekstra ud af middagen og server kyllingen med nye kartofler, rabarberkompot, agurkesalat og skysauce.

Arbejdstid: 1 time Koge/stegetid: 70 min. Ikke fryse-egnet (4 personer)

 

#

1 frisk kylling eller hane (1400-1500 g)

1 stort bdt kruspersille

3 kviste frisk timian

1 fed hvidløg

15 g smør (eller 1 spsk olie)

½ l hønsebouillon

 

Suppe/sauce:

1 gulerod, 1 løg, persillestilke

5 stk hel sort peber

2 stk hel allehånde

1 laurbærblad

1-2 spsk hvedemel

salt og peber

 

Kompot:

300 g rabarberstilke (3 cm's stykker)

1 dl sukker

½ dl vand

1 spsk balsamico

 

Salat:

1 agurk

2 tsk salt

1½ dl eddike

1 dl sukker

½ dl vand

3 stk hel sort peber

1 rødløg (fintsnittet)

 

Tilbehør:

1 kg nye kartofler

*

 

Gnid den rensede kylling ind- og udvendigt med salt og peber.

Fyld den med skyllede persilleblade, timiankviste og hvidløg.

Luk den med kødnåle eller snor og brun den på alle sider i en stegegryde med smør og/eller olie.

Tilsæt bouillon eller vand og giv det et opkog.

Tilsæt suppeurter og krydderier og lad kyllingen simre mør under låg ca. 50 min. (25 min. på hver side).

 

Bland rabarber, sukker og vand i en gryde og damp dem møre under låg - ca. 5 min.

Tag gryden af varmen, tilsæt balsamico og hæld kompotten over i en skål.

 

Skær agurken i tynde skiver, drys dem med salt og lad dem dryppe af i en sigte i 15 min.

Giv eddike, sukker og sort peber et opkog og tilsæt rødløg.

Hæld det i en skål til afkøling.

Skyl og tør agurkeskiverne og vend dem i eddikemarinaden.

 

Tag kyllingen op af gryden og hold den varm.

Si suppen over i en ren gryde og skum det meste af fedtet af.

Sigt mel over overfladen og lad det blive opsuget af fedtet.

Sæt gryden over varmen og kog den igennem under omrøring (ca. 10 min.).

Smag til med salt og peber og si saucen over i en varm saucekande.

 

Tips: Saucen kan rundes af med piskefløde, hvis det skal, være ekstra lækkert.

 

Anret kyllingen på et fad og server med agurkesalat, rabarberkompot, sauce og friskkogte kartofler.

 

Tips: Nye kartofler skal blot skrubbes og sættes over i kogende, letsaltet vand.

Lad dem koge 8 min.

Sluk for varmen og lad dem trække færdige under låg - 6-8 min. efter størrelse.

 

Sommerkylling med det hele

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.654 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her