Nyd en dejlig salat
til aftensmad. Der er masser af fyld i denne salat, så du skal nok blive mæt.
Udvid gerne med flere ingredienser se vores Tips nederst.
Arbejdstid: 15 min.
Kogetid: 4 min. Ikke fryse-egnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.
#
250 g grønne bønner
1 dåse
artiskokhjerter
125 g cherrytomater
(halve)
1 bakke salat
(blandet)
1 dåse tunfisk i
vand eller olie (200 g)
Dressing:
1 skalotteløg
(finthakket)
1 tsk dijonsennep
1 spsk citronsaft
3 spsk olie
salt og peber
Tilbehør: brød
*
Nip bønnerne og kog
dem 3-4 min. i letsaltet vand.
Læg dem straks i
iskoldt vand og lad dem dryppe-af.
Hæld væsken fra
artiskokhjerterne og skær dem i halve eller kvarte.
Skyl tomaterne og
halver dem.
Skyl og slyng
salaten. Hæld væsken fra tunfisken.
Pisk dressingen
sammen.
Fordel salaten på 2
tallerkener.
Vend de øvrige
ingredienser sammen med dressingen og fordel dem over salaten.
Server straks med
brød til.
TIPS: Du kan udvide
salaten med fx oliven, hårdkogte æg, kapers, ansjoser, kogte kartofler eller
bagte peberfrugter.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin