Server
gerne lidt stegte eller dampede nye grønsager
til. Sæsonen for hyldeblomster er kort, så den skal nydes i fulde
drag og ikke kun i det søde køkken.
Arbejdstid: 20 min. Bagetid: 8 min. Ikke fryse-egnet. 2
personer. Er du alene så halver portionen.
#
250 g rødspættefileter
½ citron
3-4 klaser hyldeblomst
25 g mandler
1-2 spsk olie
persille
salt og peber
Tilbehør: nye kartofler og gulerødder
*
Tænd ovnen på 200 °C.
Skær skrællen og den hvide hinde af citronen.
Skyl hyldeblomsterne grundigt i koldt vand og ryst vandet af
dem.
Hak dem fint sammen med mandler og citronkød.
Krydr fisken med salt og peber, fold dem let sammen og læg
dem i en bradepande foret med bagepapir.
Fordel hyldeblomstblandingen over dem og dryp med olie.
Sæt fadet i ovnen ca. 8 min.
Drys med hakket persille og server med friskkogte kartofler
og gulerødder.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin