Pandekagerne er
fyldt med en lækker legeret flødesauce vendt med krabbekød og kørvel.
4 personer. Arbejdstid:
45 min. Hviletid: ca. 30 min. Stege-/koge-/bagetid: 45 min.
Pandekagerne er
fryseegnede uden fyld
#
Pandekager:
3 æg
lidt salt
125 g hvedemel
½ tsk fint salt
½ dl olie
2-3 dl mælk
lidt olie og smør
til bagning
Krabbefyld:
20 g smør
2 spsk hvedemel
2½ dl piskefløde
eller mælk
1 æggeblomme
en håndfuld frisk
kørvel
lidt cayennepeber
1 spsk Pernod
salt og peber
200 g krabbekød (fra
frost eller evt. dåse)
50 g mild ost
Tilbehør: grøn salat
*
Pisk æg, salt og mel
sammen.
Tilsæt olie, og pisk
godt.
Tilsæt mælk lidt ad
gangen, og pisk dejen ensartet.
Lad den hvile i
køleskabet i ca. 30 min.
Rør evt. vand i
dejen, hvis den er for tyk.
Varm en pande (24 cm
i diameter) op, og kom olie og smør på.
Hæld et tyndt lag
dej på, og bag pandekagerne en ad gangen i 2-3 min. ved middelvarme på hver
side, til de er lysebrune.
Der skal blive 8
pandekager.
Smelt smørret i en
gryde, rør melet i, og bag det igennem.
Tilsæt gradvist
fløde eller mælk under piskning.
Pisk lidt af den
varme sauce sammen med æggeblommen, og hæld det tilbage i saucen under
piskning.
Sluk straks for
varmen, og smag til med hakket kørvel, cayennepeber, Pernod, salt og peber.
Varm krabbekødet i
halvdelen af saucen, og fordel det på pandekagerne.
Rul dem sammen, og
læg dem ved siden af hinanden i et smurt, ovnfast fad.
Hæld resten af saucen
over pandekagerne, og drys med revet ost.
Sæt fadet i ovnen
ved 225 °C i ca. 15 min.
Server pandekagerne
direkte fra fadet med en grøn salat som tilbehør.
TIPS: Du kan også
lave fyldet med rejer.
Se flere opskrifter på pandekager her og madpandekager her
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin