Den
langtidsstegte lammebov er smurt med en cremet sennepsdressing med krydderurter
og serveret med kartoffelmos med kål. Den enkle dessert består af friske figner
med mascarponecreme.
Lammebov med
senneps-urtedressing
4-6
personer. Arbejdstid: 45 min. Stege-/kogetid: ca. 2 timer og 30 min. Kødet er
fryseegnet
#
1
lammebov (udbenet og snøret, ca. 750 g)
2 spsk
olie
salt
og friskkværnet peber
Dressing:
200
g cremefraiche 38%
1
dl grovkornet dijonsennep
2
dl hakkede krydderurter (fx persille, mynte og havesyre)
Irsk
kartoffelmos (Colcannon):
750
g melede kartofler
100
g grønkål
2.løg
1
bundt bredbladet persille
100
g smør
salt
og friskkværnet peber
Pynt:
bredbladet
persille, havesyre og mynte
*
Bland
olie med salt og peber, og gnid det ind i kødet.
Sæt
stegen i ovnen ved 200 °C i ca. 15 min.
Skru
ned til 100 °C, og langtidssteg i ca. 2 timer.
Mål
med et stegetermometer: kernetemperaturen skal være 60-65 °C.
Kog
skrællede kartofler møre i usaltet vand ca. 20 min.
Kog
hakket grønkål med de sidste 5 min. af kogetiden.
Hæld
kogevandet fra, men gem lidt.
Mos
kartofler og kål med en kartoffelmoser eller en stor gaffel.
Tilsæt
finthakket løg, hakket persille og smør, og rør kogevand i til passende
konsistens.
Smag
til med salt og peber.
Rør
cremefraiche med sennep og finthakkede krydderurter.
Tag
stegen ud af ovnen, og smør kødet med senneps-urtedressingen.
Sæt
stegen tilbage i ovnen i 10 min.
Skær
kødet i skiver, og server med irsk kartoffelmos og friske krydderurter.
Friske figner med
mascarponecreme
4 personer.
Arbejdstid: 10-15 min. Stegetid: ca. 5 min.
#
12-16
friske figner
50
g smør
200
g mascarpone eller flødeost
1
stang vanilje
½
økologisk citron
2-3
spsk flydende honning eller flormelis
*
Skær
stilken af fignerne, og skær fignerne i både.
Steg
dem i nogle min. ved god varme på en pande med smør.
Rør
mascarpone med kornene af vaniljestangen, fintrevet citronskal og -saft.
Smag
til med honning eller flormelis.
Server
fignerne lune med cremen.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin