Kog en kylling, og
lav en lækker frikassé med en lys sauce og masser af grønsager.
4 personer.
Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 1 time.
#
Frikassé:
1 lille kylling (ca.
1300 g)
1 tsk groft salt
¾ dl hvedemel
2½ dl piskefløde
eller mælk
400 g nye gulerødder
1 lille spidskål
(500 g)
500 g ærter i bælg
salt og peber
Drys: 1 lille bundt
kørvel, persille eller purløg
Tilbehør: 1 kg nye
kartofler
*
Læg kyllingen i en
gryde, tilsæt salt, og dæk med vand.
Kog kyllingen i 45
min.
Tag kyllingen op, og
lad den køle af, til du kan pille kødet fra benene.
Kog suppen ind, til
der er ½ liter tilbage, og si den.
Pisk mel sammen med
fløde, og pisk jævningen i suppen.
Kog saucen op under
omrøring, og lad den koge i 5 min.
Skær gulerødderne i
mundrette stykker på skrå.
Skær spidskålen i
brede strimler.
Kog dem i saucen i
ca. 5 min., til de er møre med bid.
Bælg ærterne.
Bryd kyllingekødet i
mindre stykker.
Vend kyllingekødet i
saucen, og kog det hele godt igennem.
Kom ærterne i til
sidst, og smag saucen til med salt og peber.
Server frikasséen
med kogte kartofler, og drys med grofthakket kørvel, persille eller purløg.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin