Alle kender
kødboller i karry, men prøv denne variation med citronsauce, som er let og
lækker.
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: 20 min. Fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.
#
200 g hakket kalve- og
svinekød (8-10 % fedt)
½ løg (revet)
1 lille fed hvidløg
(knust)
1 usprøjtet citron
2-3 kviste frisk
timian
1 lille æg
2 spsk hvedemel
½ dl mælk
salt og peber
Endvidere:
400 g broccoli
½ dl fløde
1-2 tsk majsstivelse
*
Rør kødet med ½ tsk
salt, revet løg, knust hvidløg og fintrevet citronskal samt hakket timian.
Rør æg, mel og mælk
i farsen og krydr med friskkværnet peber.
Sæt ½ l vand og ½
tsk salt over at koge.
Form farsen til små
kødboller og læg dem i gryden.
Lad dem simre 5-8
min.
Si 3 dl af
kogevandet over i en ren gryde.
Hold kødbollerne
varme under låg.
Del broccoli i små
buketter og kog dem møre i kogevandet.
Jævn med fløde rørt
op med majsstivelse og smag til med citronsaft, salt og peber.
Dryp kødbollerne af
og læg dem i saucen.
Server med ris,
pasta eller kartofler.
Årets
bedste opskrifter fås på madABC.dk
prøv selv, Madplaner,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin