To meget forskellige råkostsalater er lækkert tilbehør til en saftig helstegt kylling - både sundt og meget lækkert. Det er lige noget for dig.
4 personer. Arbejdstid:
25 min. Stegetid: 1 time.
#
1 frisk kylling
eller hane
1 stort bundt
persille
friskkværnet peber
1 spsk sojasauce
Gulerodssalat:
500 g gulerødder
2 appelsiner
50-75 g rosiner
Fennikelsalat:
2-3 spsk
solsikkekerner
1 tsk sojasauce
2 fennikler
3 spsk citronsaft
Tilbehør:
brød eller kartofler
*
Skyl persillen, og
fjern stilkene.
Fyld persillen i
kyllingen, og luk med kødnåle.
Læg kyllingen i et
ovnfast fad, krydr med peber og pensl med halvdelen af sojasaucen.
Sæt fadet i ovnen
ved 175 °C i ca. 20 min.
Pensl med resten af
sojasaucen, og steg videre, til kyllingen er gennemstegt ca. 40 min.
Stik i låret med en
kød nål.
Er saften klar og
ikke rød, er kødet gennemstegt.
Lad kyllingen hvile
i 15 min., før den skæres ud.
Skræl gulerødderne,
og riv dem groft.
Skær skrællen af
appelsinerne, og skær frugtkødet i små stykker.
Bland gulerødder med
rosiner og appelsin.
Rist
solsikkekernerne gyldne på en tør pande, tilsæt sojasauce, og tag straks panden
fra varmen.
Afkøl.
Rens
fennikelknoldene, og snit dem meget fint evt. på et mandolinjern.
Bland fennikel med
citronsaft, og drys med solsikkekernerne.
Server den stegte
kylling med de to råkostsalater og brød eller kartofler.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin