Æblesauce
er en nem og frisk sauce til hamburgerryg. Smag den gerne til med rigeligt
peberrod, hvis familien kan lide, at det river lidt i næsen.
4 personer.
Arbejdstid: 40 min. Kogetid: 45 min.
#
Hamburgerryg:
1
stykke hamburgerryg (ca. 600 g)
1
laurbærblad
5
kviste timian
5
sorte peberkorn
Æblesauce:
4
æbler
3
dl æblemost
1-2
tsk majsstivelse
½
dl suppe (fra hamburgerryggen)
1-2
spsk peberrod
Smørdampede
porrer:
1
bundt porrer
25
g smør
1
håndfuld timian
salt
Tilbehør:
1
stort eller 2 små glaskål
kogte
kartofler
sennep
*
Læg
hamburgerryggen i en gryde, og dæk med vand.
Giv
det et opkog, og fjern skum.
Tilsæt
laurbærblad, timian og peberkorn.
Kog
hamburgerryggen ved svag varme i 45 min, sluk for varmen, og lad den hvile i
vandet i 10-15 min.
Rens
porrerne, og skær dem i 3-4 cm lange stykker på skrå.
Kom
dem i en gryde med smør, 1 dl vand og et drys salt.
Kog
under låg i ca. 5 min., til de er møre.
Vend
porrerne med hakkede timianblade.
Skræl
glaskålen, og skær den i stave.
Kog
og pil kartoflerne.
Skræl
og udkern æblerne, og skær dem i mindre stykker.
Kog
dem med æblemost, til de moser ud.
Hvis
ikke de selv koger ud, kan du blende dem.
Tag
hamburgerryggen op af vandet, og læg den på et skærebræt.
Lad
den hvile tildækket i 10 min.
Rør
majsstivelsen ud i lidt suppe fra hamburgerryggen, rør jævningen i æblemosen,
og kog det igennem.
Smag
evt. til med fintrevet peberrod.
Skær
hamburgerryggen i skiver, og server med dampede porrer, glaskålsstave,
kartofler, æblesauce og sennep.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin