Midt på sommeren
er det dejligt med lidt lettere mad, men den skal samtidigt mætte. Her er en
fyldig suppe med kartoffelscones og en dessert med danske kirsebær, der er i
sæson netop nu.
Ærtesuppe med fisk, rejer og kartoffelscones
4 personer. Arbejdstid:
20 min. Kogetid. 20 min.
#
1 liter grønsagsbouillon
500-600 g lange
eller anden hvid fisk i filet uden skind
2-3 gulerødder
400 g fine grønne
ærter
200 g kogte pillede
rejer
1 lille bakke
ærteskud
Tilbehør:
kartoffelscones
eller brød
*
Skær fisken i mindre
stykker.
Skær gulerødder i
små stykker på størrelse med ærterne.
Kog bouillonen med
gulerødderne i et par min.
Tilsæt fisk, læg låg
på gryden, og tag den af varmen.
Lad fisken trække
færdig i ca. 10 min.
Tilsæt ærter og
rejer.
Varm evt. suppen
lidt op, smag til med salt og peber, og drys med ærteskud ved servering.
Nyd med
kartoffelscones eller brød.
KARTOFFELSCONES
ca. 12 stk. Arbejdstid:
20 min. Kogetid: 20 min. Bagetid: ca. 15 min. Fryseegnede
#
200 g kartofler
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk groft salt
50 g smør
1 æg
1 dl piskefløde
lidt æg til pensling
*
Kog kartoflerne, og
mos dem med en gaffel.
Bland mel, bagepulver
og salt sammen, og smuldr det sammen med koldt smør.
Rør blandingen
sammen med de mosede kartofler.
Pisk æg sammen med
fløde, og rør det i dejen til ensartet konsistens.
Klap eller rul dejen
ud i ca. 3 cm's tykkelse på et meldrysset bord.
Stik dejen ud med en
rund udstikker eller et glas (diameter på ca. 6 cm).
Læg dem på en
bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg.
Bag kartoffelscones
i ca. 15 min. ved 225 °C.
Kirsebær med flødeskum, chokolade og sprødt
rugbrød
4 personer. Arbejdstid:
30 min. Stegetid: ca. 5 min.
#
400 g friske
kirsebær
2 skiver rugbrød
2 spsk brun farin
15 g smør
2 spsk
pistacienøddekerner
1½ dl piskefløde
75 g mørk chokolade
*
Skyl kirsebærrene,
og udsten dem.
Smuldr rugbrødet, og
bland det med farin.
Rist det sprødt i
gyldent smør på en pande.
Bland med hakkede
pistacienødder.
Pisk fløden til
skum, og hak chokoladen.
Bland kirsebærrene
med flødeskum, og drys med sprødt rugbrød og chokolade.