Disse fiskefileter bliver uimodståelige, når de tilberedes i
stil med det krydderstærke Cajunkøkken. Hurtigt.
• Fisk med hvidt kød er en vigtig og mager proteinkilde.
• I fisk findes flere vigtige vitaminer, mineraler og sunde
fedtsyrer.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 5 min. 4 Portioner
# Råvarer til Cajunkrydret fiskefilet
4-8 fiskefileter af hvid, fast fisk,
f eks. torsk eller sej (150-200 g/person)
1 spsk vegetabilsk olie
citroner til garnering
PANERING:
1 dl hvedemel
1 spsk cajunkrydderi eller 1 spsk paprika
2 tsk chilipulver
½ tsk friskkværnet sort peber
½ tsk hvidløgspulver
* Fremgangsmåde:
1 Bland paneringen af mel og færdigkøbt cajunkrydderi eller
paprika, chili pulver, sort peber og hvidløgspulver godt på et stykke
smørrebrødspapir.
2 Paner fisken på begge sider, og ryst det overflødige mel
af
Opvarm olien på en pande ved Jævn varme.
3 Steg fileterne i ca. 5 min. Vend dem en gang.
De er færdige, når fiskekødet er hvidt og ikke længere
gennemskinneligt.
Det tager lidt længere for torsk og lidt kortere tid for
rødspætte.
4 Anret fisken på tallerkener, og garner med citron.
Server straks.
Tips & råd
Friske fiskefileter bør være fugtige, næsten gennemsigtige,
og have en fast konsistens. De skal lugte friskt og må ikke have stærk fiske-
eller ammoniaklugt. Fersk fisk skal helst tilberedes, samme dag den er købt.
Helt nyfanget fisk bør hvile i køleskabet ca. 12 timer, inden den tilberedes, ellers
går den let i smuler.
Når du køber frossen fisk, skal du undgå pakker med is på,
for det tyder på, at fisken kan have været tøet op og frosset igen under
transporten.
Optø frossen fisk i køleskab eller ved stuetemperatur lige
før tilberedningen.
VARIATION
Cajunpaneringen passer ikke bare til fisk, men giver også
dejlig smag til kylling og kalkun.
Det kan derfor være godt at have denne panering parat til
brug.
Gang opskriften til paneringen med tre, og gå frem efter
punkt 1.
Opbevar i plastpose eller tætsluttende dåse ved
stuetemperatur ca. 1 måned, eller i fryseren højst 3 måneder.
PR. PORTION: Kalorier 251 = Kilojoule 1054
Kulhydrat 10 g Protein 40 g Fedt 5 g (17%) Fibre 1 g