Logo

Surbrødsflûtes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Surbrødsflûtes

 

4 stk. Tilberedningstid: 15-20 min. Hævetid, i alt: 1¼ time. Bagetid: 20-25 min. Fryseegnet.

 

#

30 g gær

5 dl vand

1 dl kærnemælk

1 æg

½ dl olie

1 tsk salt

2 tsk kommen

350-400 g sigtemel

æg til pensling og kommen

*

1. Udrør gæren i det lune vand.

Tilsæt kærnemælk, sammenpisket æg, olie, salt og kommen.

Kom sigtemelet i lidt ad gangen og ælt dejen blank og smidig.

Stil den til hævning på et lunt sted i 1 time.

 

2. Ælt dejen let sammen og form den til 4 korte flûtes.

Lad dem efterhæve på bagepladen belagt med bagepapir i 15 min.

 

3. Snit brødene med en skarp kniv eller med barberblad og pensl dem med æg og drys evt. med kommen.

Bag dem ved 200 °C i 20-25 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.283 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her