4 stk. Tilberedningstid: 15-20 min. Hævetid, i alt: 1¼ time.
Bagetid: 20-25 min. Fryseegnet.
#
30 g gær
5 dl vand
1 dl kærnemælk
1 æg
½ dl olie
1 tsk salt
2 tsk kommen
350-400 g sigtemel
æg til pensling og kommen
*
1. Udrør gæren i det lune vand.
Tilsæt kærnemælk, sammenpisket æg, olie, salt og kommen.
Kom sigtemelet i lidt ad gangen og ælt dejen blank og
smidig.
Stil den til hævning på et lunt sted i 1 time.
2. Ælt dejen let sammen og form den til 4 korte flûtes.
Lad dem efterhæve på bagepladen belagt med bagepapir i 15
min.
3. Snit brødene med en skarp kniv eller med barberblad og
pensl dem med æg og drys evt. med kommen.
Bag dem ved 200 °C i 20-25 min.