Her er opskrifter på lækkert tilbehør, som også laves på
grillen. Nemlig lækre, (nye) kartofler på spid. Det er nemt og lækkert. Nyd dem
som appetizer eller tilbehør til sommerens menuer.
Her er flere variationer: Nye kartofler med skræl og Kartoffel-twistere
Til 4 personer Tilberedningstid: ca. ½ time
#
ca. 750 g kartofler
4 spsk olie
2 spsk tomatpuré
1 lille løg
½ tsk paprika edelsüss
salt og peber fra kværn
*
1. Skræl kartoflerne og skær dem i tykke skiver eller store
terninger.
2. Pisk olien med tomatpuré, revet løg og krydderier.
3. Kartoflerne sættes på spid, pensles grundigt med olien og
grilles ca. 20 minutter.
Vend spiddene flere gange og smør kartoflerne ofte.
Serveres til al slags grillstegt kød eller fisk.
TIPS: Trægrillspid skal lægges i blød i vand i 30 min. før
brug, så brænder de ikke så let.
NYE KARTOFLER MED SKRÆL
Skyl de nye kartofler, kom dem i en gryde og dæk dem til med
vand.
Kom låg på og lad vandet koge, skrues så ned for varmen.
Lad dem koge i 12 minutter.
Når de har kogt hældes vand fra og de skal køle af.
Når kartoflerne er kølet af, kommes de i en frysepose med salt,
olie og rosmarin.
Bind en knude på posen, og bland det hele godt rundt.
Sæt dem nu på grillspid, 3-4 kartofler på hvert spid
Når grillen er tændt og klar, lægges grillspiddene på
grillen.
De skal have 7 minutter på hver side.
KARTOFFEL-TWISTERE
Skrub kartoflerne godt og stik herefter et spid på langs
igennem midten af hver kartoffel (med skræl).
Med en lille kniv skæres hver kartoffel til en spiral ved at
skære ind til træspiddet og rundt fra den ene ende af kartoflen til den anden.
Træk forsigtigt kartoffelspiralerne fra hinanden uden at de
går i stykker eller falder af spiddene. Pensl spiralerne godt med olie.
Rør parmesan, hvidløgspulver og timian sammen i en lille
skål og drys det på kartoflerne.
Læg kartoffelspiralerne i et ildfast fad således at spiddene
hviler på kanterne og kartoflerne svæver frit – sæt fadet i ovnen og bag ved
200 °C i 25-30 minutter til kartoflerne er lysebrune og møre. Drys evt.
kartoffel-twisterne med lidt salt og server straks.