Boller af flækkede vandbakkelser fyldt med lækkert og luftigt
hindbærskum, fx til Fastelavn.
# Ingredienser til 12 stk:
Hindbærskum:
3 blade husblas
200 g frosne hindbær
2 spsk vand
2 spsk sukker
½ tsk vaniljesukker
5 dl piskefløde
Vandbakkelser:
2 dl vand
100 g smør
100 g hvedemel (ca. 1¾ dl)
1 tsk sukker
3 sammenpiskede æg
Glasur:
50 g flormelis (ca. 1 dl)
2 tsk vand
Pynt: frysetørrede hindbær
*
Sådan gør du
Hindbærskum:
Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min.
Bring hindbær, vand, sukker og vaniljesukker i kog i en
lille tykbundet gryde.
Kog det under omrøring i ca. 5 min.
Træk husblassen op ad vandet med det vand der hænger ved.
Smelt det i hindbærblandingen.
Hæld blandingen i en skål og lad den køle af i køleskabet i
ca. 1 time.
Pisk fløden til let skum og vend den kolde hindbærblanding
i.
Stil hindbærskummet tildækket i køleskabet indtil brug -
gerne i en sprøjtepose.
Vandbakkelser:
Bring vand og smør i kog i en gryde.
Kom sukker og mel i på en gang og rør dejen godt sammen med
en grydeske.
Varm dejen godt igennem, til den slipper gryde og ske.
Kom dejen i en røreskål og afkøl den lidt.
Tilsæt de sammenpiskede æg lidt efter lidt under omrøring.
Tilsæt evt. resten af æggeblandingen - dejen skal kunne
formes til små toppe.
Sæt med 2 spiseskeer eller med sprøjtepose 12 små toppe (ca.
6 cm i diameter) på en plade med bagepapir.
Bag vandbakkelserne midt i ovnen, til de er hævede og gyldne,
ca. 25 min. ved 200 °C traditionel ovn.
Luk ikke ovndøren op de første 10 min. af bagetiden, da
vandbakkelserne let falder sammen.
Tag en vandbakkelse ud efter endt bagetid og kontroller at
den ikke falder sammen.
Lad vandbakkelserne køle af på en bagerist i ca. ½ time.
Glasur:
Bland flormelis og vand til en blank glasur.
Flæk vandbakkelserne og fyld dem med hindbærskum - gem lidt
til pynt.
Pynt med glasur, hindbærskum og frysetørrede hindbær.