2 5 kg ben sener eller andet fra vildt (fugleskrog)
2 gulerod
½ selleri
1 løg
1 persillerod eller pastinak
2 dl rødvin
enebær og timian
1 porre
laurbærblade
1 ds tomatpure (lille)
2 fed hvidløg
1 klat smør
Kødboller/fyld:
2 dl sherry
250 g kastanjer
hvedemel
1 æg
1 dl piskefløde
300 g hakket vildtkød
Vildtfond (kan koges på forhånd):
Kom ben og andet i et fad og brun det i ovnen ved 225° i 25 min.
Gør urterne i stand.
De skæres i små stykker, og hvidløget hakkes groft.
Svits det i smørret, og hæld rødvinen på.
Lad simre i et par minutter.
Kom vildtben og resten undtagen salt i.
Hæld koldt vand på til det dækker.
Kog op, skum grundigt af, og tilsæt salt.
Kog (ikke bullerkogning!) i 2-3 timer indtil kødet slipper benene.
Sigt fonden, og kog ind til ca 1,5 liter.
Kastanjer:
Rids et kryds i toppen af kastanjerne og bag dem i en 200° varm ovn i ca 15 min.
Tag kastanjerne ud af deres skal og skær i 1/8-dele
Færdiggøring af suppe:
Kog sherry ind til ca det halve, kom suppen på, hæld kastanjer i og kog i ca 10 min.
Blend suppen. Smag til med salt og peber.
Tilsæt vildtkød og kog videre i ca 10 minutter.
Kødboller:
Rør det hakkede kød sammen med hvedemel, æg, fløde, salt og peber.
Lad dejen hvile i ca 20 minutter.
Kog ca 1 liter saltet vand.
Pocher bollerne heri indtil de er faste og flyder.
Når suppen skal serveres, tilsættes kødbollerne, og en lille klat smør.
Serveres med flûtes.