1,1 l. hønsebouillon
1 lille løg, hakket
2 stilke citrongræs, hakkede og knuste
2 kaffir limeblade, iturevne
1 spsk limesaft
3 fed hvidløg, hakkede
2 friske røde chilipebre, befriet for frø og hakkede
4 cm. galangarod, pillet og hakket
l ½ spsk fiskesauce
2 tsk knust palmesukker
115 g klar vermicelli, udblødt i koldt vand i 10 minutter, afdryppet for vand
2 spsk grofthakkede korianderblade
blade af thailandsk hellig basilikum til pynt
Kom bouillon, løg, citrongræs, limeblade, limesaft, hvidløg, chilipebre og galangarod i en gryde, og lad det simre i 20 minutter.
Rør fiskesauce og sukker i. Tilsæt nudler, når sukkeret er smeltet, og kog 1 minut. Rør koriander i. Hæld suppen op i varme skåle og pynt den med basilikumblade.