dertil 'tete de moine" i klassisk" wofler"
4 østers, Fines de Claires
Saft af 1 citron
¼ bdt strimlet basilikum
150 g løg i tern
1 helt hvidløg halveret horisontalt
150 g flåede tomater
300 g blommetomater
1 spsk sukker
7 dl klaret hønsefond
1 gulerod i brunoise
100 g selleri i brunoise
1 pk. "Feuille de brick" (1)
1 dl olivenolie
2 saltede gedetunger
1 porre i brunoise
100 g tør gedeost, fx. 'Tete de Moine"
Salt, peber
Sauter løg, hvidløg og tomater i olivenolie.
Tilsæt sukker og hønsefond og lad simre, til der er ca. 5 dl tilbage.
Pres gennem et dørslag og smag til med citron, salt og peber.
Blancher porre-, gulerods- og selleribrunoise mørt i saltvand og køl af i isvand.
Kog tungerne møre i vand eller bouillon i godt 1 ½ time.
Afkøl i kogelagen.
Pil hinden af, skær tungerne i passende stykker og kom dem i suppen.
Åbn østerserne og læg dem rå i den varme suppe lige inden servering sammen med grønsagsbrunoisen og basilikumsstrimler.
"Wofler": Bag 4 plader Feuille de brick i ovnen omkring et kræmmerhus i ca. 5 minutter ved 160ºC.
Høvl osten og fyld den i kræmmerhusene, så det ligner soft ice.
(1) Feuille de brick: En slags strudeldej. Kan være svær at skaffe, så brug evt. strudeldej i stedet.