natmad - skrup á suppe:
1 kg marvpibebov af okse
1 løg
2 grønne peberfrugter
3 spsk svinefedt
2 fed hvidløg
2 tsk sød paprika
1 ds flåede tomater
1 tsk kommen
2 l. vand eller bouillon
salt
4-5 kartofler
2 gulerødder
Skær kødet fra benene og skær det i mundrette stykker.
Pil løget og skær det i ringe.
Befri peberfrugterne for frøstol og kerner og skær dem i tykke strimler.
Smelt fedtet i gryden og svits først løgringene og derefter peberfrugt
strimlerne heri. Tag det op.
Pil og knus hvidløgsfeddene og kom dem i gryden.
Svits kødstykkerne i fedtstof hvidløgsblandingen og kom paprikaen i, men pas på den ikke bruner, så mister paprikaen sin aroma og giver en ram smag.
Kom de flåede tomater i gryden til kødet sammen med kommen.
Tilsæt kødbenene og lad det hele snurre nogle minutter.
Kom løg og peberfrugt blandingen i og tilsæt bouillon eller vand.
Lad suppen koge op og smag til med salt.
Dæmp varmen, læg låg på gryden og lad suppen snurre ved svag varme et
par timer.
Skræl imens kartofler og gulerødder og skær dem i små terninger.
Kom dem i suppen de sidste 15-20 minutter.
Fjern kødbenene og smag evt. suppen til med mere salt.
Server den rygende varm med landbrød til.