750 g hel hvid fisk (fx. torsk )
2 l. vand
5 dl løg hakket
2 ½ dl grøn peber hakket
1 tomat hakket
3 laurbærblad
2 spsk paprika
1 ½ kg filet af karpe eller malle
1 spsk hvedemel
2 dl cremefraiche
tørret stærk chilipeber
citronskiver
Først tilberedes bouillon: kog den lille fisk (hoveder, ben, hud, finner og alt) i vand med løg, grøn peber, tomat og laurbærblad i en time.
Sigt bouillonen, fjern de store ben etc., purer resten med en foodprocessor.
Hæld bouillonen tilbage i en stor suppe gryde, varm igen til nær
kogepunktet, og rør paprika i.
Overophed ikke, det vil gøre paprika grynet.
Tilsæt fiskefileter, skåret i stykker ca. 2 finger tykkelse.
Kog over svag varme for 10 minutter.
Kort før serveringen, røres 2 ½ dl af suppen med hvedemel og cremefraiche i en lille kasserolle, rør til en jævn masse.
Hæld det tilbage i suppe og rør omkring et minut, smag til med salt.
Serveres med stærk peber og citronskiver ved siden samt brød og hvidvin.