Enten 12 minutter eller 12 timer - vælg selv
Til 4 utålmodige suppeentusiaster (Tid: 12 minutter):
1 løg
2 spsk olie
1 stor dåse flåede tomater (800 g)
½ l kød bouillon eller oksefond
100 g roquefort eller friskost med krydderurter
salt, friskkværnet peber
½ tsk sambal oelek
Pil løget, hak det fint.
Svits det i den varme olie.
Tilsæt tomater med saft i gryden, findel tomaterne i gryden, kom også bouillonen i.
Lad det koge ved meget høj varme i 5 minutter, rør osten i suppen i små stykker og smag til med salt, peber og sambal oelek.
Til 4 tålmodige suppeentusiaster (Tid: 12 timer):
2 løg
2 fed hvidløg
1 kg fuldmodne tomater
1 spsk hakket basilikum
salt og friskkværnet peber
50 g kogt skinke
4 spsk olivenolie
2 tsk tomatpure
¾ l hønsebouillon
1 knivspids sukker
2-3 spsk gin
4 spsk fløde
Pil løg og hvidløg, hak dem.
Skyl tomaterne, skær dem i grove terninger, bland løg, hvidløg, basilikum, salt og peber i og stil det køligt i 12 timer.
Skær skinken i terninger og steg dem i varm olie ved svag varme.
Rør tomatblandingen og den koncentrerede tomat i, hæld bouillon ved.
Lad det småkoge blidt i 5 minutter, smag til med salt, peber og gin.
Pisk fløden let og rør den i.
Tid: 12 minutter eller 12 timer. Smager godt til begge to.
Tilbehør:
Hvidløgscroutoner: hvedebrødsterninger steges sprøde i varmt smør med hakket hvidløg.
Kj pr. portion: for utålmodige: 760, for tålmodige: 780