At være med i køkkenet, styrker børnenes evner til at træffe sunde og varierede kostvalg. Det er godt samvær om noget spiseligt
6 personer
# Ingredienser
1 kg modne cherrytomater på stilk, gerne både røde og gule
4 store tomater
1 frisk rød chili
4 fed hvidløg
2 små rødløg
4 spsk balsamico eddike
1 lille bundt frisk basilikum
Lidt cremefraiche, til servering
Tilsmagning: Olie, havsalt og sort peber
* Tilberedning
1. Stil alle ingredienser og alt grej parat.
Tænd ovnen på 220 °C og sæt en stor gryde over lav varme.
Få hjælp til at finde foodprocessoren.
2. Pluk tomaterne af stilkene, men lad nogle af de grønne
toppe blive siddende.
Skær store tomater i kvarter og fordel alle tomaterne i en
bradepande.
Dryp med olie og krydr med salt og peber.
Flæk og udkern chilien og kom den op i.
Kvas 4 pillede fed hvidløg i.
Vend alt hurtigt sammen og sæt det på øverste rille i ovnen
i 12-15 min.
3. Pil løgene, hak dem groft og kom dem op i den varme gryde
med en sjat olie og lidt salt. Skru op til middel varme og lad løgene stå og
blive bløde; rør rundt af og til.
Rør 4 spsk balsamico i løgene og lad den koge ind.
4. Tag bradepanden med tomater ud af ovnen og hæld det hele
op i gryden med løg.
Hæld forsigtigt grønsagerne fra gryden op i foodprocessoren;
det skal gøres i to omgange.
Tilsæt næsten al basilikum, sæt låg på foodprocessoren og
kør til du har en grov konsistens.
Hæld din tomatsuppe op i en stor serveringsskål efterhånden.
Bland alt godt til sidst, smag din tomatsuppe til og slut af
med en klat cremefraiche, nogle basilikumblade og et dryp olie.
Se alle opskrifter for børnekokke