ca. 10 personer
500 g svampe Champignon, Karl Johan eller Tragtkantareller
30 g smør
2 skalotteløg
3 spsk hvedemel
1 lille porre
1 ½ ltr bouillon (grønsags)
1 dl fløde
salt, peber
1-2 spsk hvidvin
Rens og skær svampene i tynde skiver. Hak løgene fint, varm bouillonen. Smelt smørret i en gryde, og snur løgene og den finskårne porre klar heri. Tilsæt de delte svampe og svits dem let. Tilsæt hvidvin og lad det koge lidt, uden låg. Drys melet over og rør til afbagningen er glat. Tilsæt den varme bouillon mens du rører hele tiden. Lad det koge godt igennem under stadig omrøring. Tilsæt piskefløden lige inden serveringen og smag til med salt og peber. Rigtig godt med friskbagte flûtes.
Hyggeligt efter en lang fælles svampetur.