2 porrer,
2 store gulerødder,
1 ½ kg kartofler,
1 spsk olivenolie,
2 hakkede fed hvidløg,
1 ½-2 l hønsebouillon,
1 spsk hakket dild,
½-1 tsk groft salt,
½ tsk peber,
1-2 dl fløde 9 %.
Tilbehør:
200 g ristet bacon i terninger,
2 dl hakket dild,
groft brød.
Rens porrerne og skær dem i ringe.
Skræl gulerødder og kartofler og skær dem i mindre stykker.
Sauter porrerne i olien, til de netop falder sammen (de må ikke tage farve).
Tilsæt hvidløg og sauter i yderligere 1 min.
Tag panden af varmen.
Varm bouillonen op (1 ½ l i første omgang) i en stor gryde.
Tilsæt kartofler, gulerødder, porrer og dild samt salt og peber.
Spæd evt. med lidt mere bouillon.
Lad det småkoge i 30 min.
Tag derefter gryden af varmen og lad det afkøle en smule.
Kør det hele i en blender eller foodprocessor, til der er opnået en ensartet suppe.
Hæld suppen tilbage i gryden og varm den op.
Spæd med fløde under omrøring og smag til med salt og peber.