2 personer
1 squash
1 løg
2-3 fed hvidløg
5-6 dl grønsagsbouillon
friske basilikumblade
½ dl piskefløde (kan udelades)
salt og peber
2 store skiver landbrød
olivenolie
havsalt og friskkværnet peber
Squashen snittes i tern og løg og hvidløg hakkes fint. Opvarm lidt olivenolie i en stor gryde og sauter løg og hvidløg til de netop er gyldne. Tilsæt squash og steg videre til de begynder at tage farve. Hæld bouillon i gryden og lad retten simre i ca. 15 minutter. Blend suppen ved hjælp af en stavblender eller ad flere omgange i en food processor. Kom suppen tilbage i gryden og kog den igennem med fløde, salt og peber. Lige inden serveringen tilsættes en del hakket, frisk basilikum.. Rist brødskiverne på begge sider og dryp med lidt olivenolie. Drys med havsalt og friskkværnet peber. Suppen serveres evt. med en top af friskrevet parmesan.