Logo

Soljanka ukrainsk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Soljanka ukrainsk

 

At spise suppe er tradition i Ukraine og Soljanka er en af landets favoritter. Slippen skal være stærk og have en let syrlig smag.

• Hvis du vil skære yderligere ned på fedtet, erstatter du pølsen med 200 g fintstrimlet kål.

Lad kålen simre mør i suppen.

Forberedelse 20 min. Tilberedning 1 time. 4 portioner

 

# Råvarer til Soljanka ukrainsk:

500 g kalvekød (benfri bov)

1¼ l bouillon (terning eller fond)

2 løg

1 stor syltet agurk

4 wienerpølser

1 spsk olie

½ tsk sambal oelek

1 tsk salt

¼ tsk hvid peber

2 dl cremefraiche

1 citron

12 sorte oliven, udkernede

1 spsk hakket persille

*

 

Fremgangsmåde:

1 Læg kødet i bouillonen og bring det langsomt i kog.

Skum, læg låg på og lad simre ca. 50 min. ved svag varme, til kødet er gennemkogt.

Tag kødet op og lad det hvile ca. 15 min.

Si bouillonen og hæld den tilbage i gryden.

 

2 Pil løgene og skær dem i store tern.

Skær agurken i tern.

Skær pølserne ud i små skrå snitter.

Opvarm olien i en gryde og steg løgene blanke.

Tilsæt agurken og lad den stege med en kort stund.

 

3 Skær kødet i tern, ca. 2x2 cm og læg dem i bouillonen.

Tilsæt sambal oelek, agurke- og løgblandingen og pølsestykkerne.

Varm det hele igennem uden at det koger.

Smag til med salt og peber.

 

4 Skyl citronen og skær den i skiver.

Hæld suppen op i varme tallerkener.

Skyl citronen og skær den i skiver.

Læg lidt creme fraiche i, garner med citronskive og oliven og drys med persille.

 

Tips & råd


Soljanka ukrainsk 

For at få en klar bouillon og mørt kød skal det kun koge på svag varme.

Bliver bouillonen for stærk kan du spæde med lidt varmt vand.


Soljanka ukrainsk 

Hæld den færdige bouillon gennem et fugtet viskestykke som er lagt i en si.

Så sis det grumsede fra og bouillonen bliver klar og fin.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 469 = kj 1969

Kulhydrat 9 g Protein 34 g Fedt 33 g (63%) Fibre 1 g

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.325 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her