2 løg
2 fed hvidløg
1 spsk (oliven)olie
2 spsk smør eller margarine
4 spsk langkornede ris
500 g hakket oksekød
4 spsk koncentreret tomatpuré
3 bouillonterninger
peber
¼ tsk tørret timian
1 pakke dybfrosne majs eller ærter
1 rød peberfrugt
Tilbehør: groft hvidt brød, reven parmesan
*
Hak løg og hvidløg fint og lad det snurre lidt i en blanding af olie og smør eller margarine.
Drys risen i, rør godt og tilsæt kødet.
Rør til det smuldrer og mister farven.
Tilsæt tomatpuré og spæd med 1,5 l kogende vand.
Lad det koge op og tilsæt 3 bouillonterninger.
Kom peber og timian i, læg låg over gryden og lad det sagte snurre i ca. 1 time.
Tilsæt majs eller ærter og fint strimlet peberfrugt og lad suppen koge videre i 5-10 minutter.
Server groft hvidt brød og reven parmesan til.