1.2 kg bacon
6 kg hakket oksekød
2 kg løg
2 kg kartofler
2 kg gulerødder
2 kg porrer
1 stort hvidkål
6 liter vand
1 kg koncentreret tomatpúre (dåser)
10 dåser hakket tomat
1 flaske tomatpure
1 cremefraiche
10 små potter persille
3 kg hvedemel
3 pakker gær
1 ½ liter rapsolie
30-40 små syrlige agurker (ca. 2.5 kg)
ca. ¾ liter grønne oliven
12 æg
Soya
2 hvidløg
Baconen skæres i små terninger.
De stykker bacon, som der er ben i må ikke komme med.
Bacon og hakket oksekød svitses/steges i et par støbejernsgryder, og der tilsættes hakket hvidløg, soya, salt og peber, - men sådan at alle kan spise det.
De 2 kg løg snittes og steges og kommer også op i gryden med oksekødet. Hvidkålen hakkes og snittet i små stykker.
Hvidkålen svitses/steges i en gryde i ca. 15 minutter.
Når hvidkålen næsten er færdigsvitset, blandes hvidkålen med ca. 2 kg af dit stegte oksehakkekød med bacon, og det skal stå og småstege sammen.
Dette hvidkål og hakket oksekød med bacon skal bruges til »indmad« i piroggerne.
Det er nok en god ide, at lave piroggerne og oksehakkekødet dagen før, da det er et større stykke arbejde, at lave 40 pirogger, - piroggerne kan du varme op dagen efter i en ovn, forinden de serveres.
Åbn dåserne med de hakkede tomater, og det koncentrerede tomatpure og tomatketchuppen og hæld det i 2 stk 10 liters gryder.
Bring det i kog - tilsæt ca. 3 liter vand i hver gryde.
Læg det færdigstegte hakkekød med bacon i de tre gryder - ligelig fordelt.
Lad denne suppe komme op og koge.
Gulerødder og porrer skal være snittet i små skiver - kartoflerne skal
snittes i mindre terninger.
Gulerødder, porer og kartofler fordeles ligeligt i de 2 gryder, - og det bringes til kog i ca. 15 min. grønsagerne må ikke koge ud og blive bløde.
Tilsæt hvidløg, krydderier.
Men lav nu ikke suppen for tynd.