Logo

Okse-Soljanka suppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1.2 kg bacon
6 kg hakket oksekød
2 kg løg
2 kg kartofler
2 kg gulerødder
2 kg porrer
1 stort hvidkål
6 liter vand
1 kg koncentreret tomatpúre (dåser)
10 dåser hakket tomat
1 flaske tomatpure
1 cremefraiche
10 små potter persille
3 kg hvedemel
3 pakker gær
1 ½ liter rapsolie
30-40 små syrlige agurker (ca. 2.5 kg)
ca. ¾ liter grønne oliven
12 æg
Soya
2 hvidløg
 
Baconen skæres i små terninger.
De stykker bacon, som der er ben i må ikke komme med.
Bacon og hakket oksekød svitses/steges i et par støbejernsgryder, og der tilsættes hakket hvidløg, soya, salt og peber, - men sådan at alle kan spise det.
De 2 kg løg snittes og steges og kommer også op i gryden med oksekødet. Hvidkålen hakkes og snittet i små stykker.
Hvidkålen svitses/steges i en gryde i ca. 15 minutter.
Når hvidkålen næsten er færdigsvitset, blandes hvidkålen med ca. 2 kg af dit stegte oksehakkekød med bacon, og det skal stå og småstege sammen.

Dette hvidkål og hakket oksekød med bacon skal bruges til »indmad« i piroggerne.
Det er nok en god ide, at lave piroggerne og oksehakkekødet dagen før, da det er et større stykke arbejde, at lave 40 pirogger, - piroggerne kan du varme op dagen efter i en ovn, forinden de serveres.

Åbn dåserne med de hakkede tomater, og det koncentrerede tomatpure og tomatketchuppen og hæld det i 2 stk 10 liters gryder.

Bring det i kog - tilsæt ca. 3 liter vand i hver gryde.

Læg det færdigstegte hakkekød med bacon i de tre gryder - ligelig fordelt.

Lad denne suppe komme op og koge.
Gulerødder og porrer skal være snittet i små skiver - kartoflerne skal
snittes i mindre terninger.

Gulerødder, porer og kartofler fordeles ligeligt i de 2 gryder, - og det bringes til kog i ca. 15 min. grønsagerne må ikke koge ud og blive bløde.

Tilsæt hvidløg, krydderier.

Men lav nu ikke suppen for tynd.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.019 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her