250 g hvide bønner
2 spsk olie
2 løg, hakkede
2 fed hvidløg, hakkede
4 tomater uden skind, hakkede
3 spsk hakket persille
2 ¼ l. grønsagsbouillon
½ dl rødvin
1 gulerod, hakket
1 pastinak, hakket
2 kartofler, hakkede
1 stilk bladselleri, hakket
3 spsk tomatpure
1 lille squash, i skiver
60 g grønne bønner i mindre stykker
80 g nudler (suppehorn)
salt, peber
høvlet parmesan ved servering
Sæt bønnerne i blød natten over.
Lad dem dryppe af.
Kog dem i 15 min og hæld kogevandet fra.
Varm olien op i en gryde og steg løg og hvidløg heri.
Rør til løgene er klare.
Tilsæt tomater, persille, hvide bønner, bouillon og vin.
Simrer under låg i 2 timer.
Gulerod, pastinak, kartofler, bladselleri og tomatpure kommes i.
Suppen simrer igen ca. 15 min under låg.
Til slut kommes squash, grønne bønner og nudler i gryden, og suppen
koger videre til nudlerne er færdige.
Smag til med salt og peber.
Serveres med masser af friskhøvlet parmesan.