Logo

Melboller til suppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

40 g smør/margarine
1 dl fedtfri suppe el. vand
60 g (1 dl) hvedemel
2 ½-3 æg
ca. ½ tsk salt.

Bring fedtstof og suppe i kog. Tilsæt alt melet på en gang, ved konstant omrøring med en grydeske. Tag afbagningen af varmen, når den slipper ske og gryde.
Lad den afkøle lidt. Pisk et æg sammen ad gangen. Tilsæt ægget lidt efter lidt. Rør dejen godt mellem hver tilsætning af æg. Brug helst el-håndpisker. Pas på at dejen ikke bliver for flydende. Tilsæt salt.
Bring en gryde med stor overflade i kog med letsaltet vand. Sæt en kande med koldt vand parat. Desuden en skål med koldt vand og en hulske.
Tag gryden af varmen. Dyp en teske i det kogende vand og form bollerne med den.
Tilbered kun et lag boller ad gangen. Sæt dem over varmen. Hæld lidt koldt vand i gryden, lige når vandet når kogepunktet. Gentag dette tre gange i alt.
Tag bollerne op med en hulske og læg dem i koldt vand, Derefter til afdrypning i en sigte. Læg bollerne i den varme suppe lige før servering. De må ikke koge.

Dejen bliver bedst og kan tage mest æg, hvis den røres med en el-håndmixer. Pas dog på ikke at overrøre dejen.
Den hurtigste måde at lave bollerne på er at fylde dejen i en plastpose uden læg. Pres dejen godt sammen i posen og luk den med en knude. Klip et hjørne af posen. Dyp en bordkniv i det kogende vand. Pres lidt dej frem og snit det af. Koges som beskrevet i opskriften.
Melboller kan købes færdige som dybfrost (bedst) el. på dåse.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.548 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her