300 g hamburgerryg uden ben
3 løg
6 stilke blegselleri
smør eller margarine
½ dl langkornede ris
3 bouillonterninger
2 ds flåede tomater
¼ tsk tørret salvie
1 lille pakke dybfrosne ærter
salt og peber
Tilbehør: hvidt brød, reven ost
*
Skær hamburgerryggen i skiver og derpå i tynde strimler.
Hak løgene groft og snit blegsellerien på tværs.
Svits det hele i smør eller margarine i suppegryden.
Tilsæt risen og rør lidt.
Spæd med 1,5 l kogende vand, tilsat bouillonterninger.
Purér tomaterne direkte ned i gryden med deres væde og tilsæt salvie.
Læg låg over og lad suppen koge sagte i 20-25 minutter.
Tilsæt ærterne 5 minutter før suppen er færdig.
Smag til med salt og peber og server suppen med hvidt brød og reven ost.