En utrolig lækker suppe, som er tilføjet enkelte ingredienser, for at gøre suppen mere fyldig og lækker.
Tyrkisk linsesuppe:
3-4 STORE løg
3-4 fed hvidløg, (eller efter smag)
1 glas grønne linser (ca. 1-1 ½ dl)
2 grønsagsbouillonterninger
ca. ¾ dåse koncentreret tomatpure
ca. 3 liter kogende vand
1-2 grønne chilipeber (stærke eller milde, efter smag)
ca. ½ dl olie
4-5 kartofler i tern
1-2 gulerødder i skiver
Krydderier:
ca. 1 tsk god karry
ca.2 tsk timian
ca.½ tsk rosenpaprika
ca. 1-2 tsk peber
evt. andre krydderurter efter smag
Linserne skylles MEGET grundigt løgene skæres i strimler hvidløg skæres i skiver/ eller hakkes
Svits karryen i olie og hæld løg og hvidløg ved i ca. 2 minutter, kom linserne (afdryppede) ved og svits i ca. 2 min. yderligere, kom herefter tomatkoncentratet i og svits med.
Hæld det kogende vand over og tilsæt alle andre ingredienser, undtagen kartofler og gulerødder, og lad koge i ca. 45 minutter.
OBS! Kartofler og gulerødder kommes først i de sidste 15 minutter.
Server rygende varm og med et godt brød til.