½ kyllingebryst
½ kop friske østershatte eller alm. champignon i mundrette størrelser.
2 halve cherry tomater
2 friske kaffirblade (evt. 3 tørrede)
2 spsk frisk galanga (evt. 3 tørrede) i tynde skiver
½ kop frisk fintskåret citrongræs
2 skalotteløg i tynde skiver
2 små knuste friske røde chilier
1 knust korianderrod
½ kop hakket korianderblade
½ kop hakket forårsløg
4 dybstegte tørrede små røde chilier (kan udelades)
1 spsk fishsauce
1 spsk limejuice
2 kopper kokosmælk
Skær kyllingebrystet ud i små tern på cirka en centimeters tykkelse.
Fjern stilken fra kaffirbladene og skær dem i små stykker.
Steg de små røde chilier i lidt olie ved middelvarme i cirka 10 sekunder.
Tag dem op og lad dem tørre.
Hæld kokosmælk i en g ryde på middelvarme og lad den koge.
Tilsæt citrongræs, kaffirblade, galanga, røde stærke chilier, skalotteløg og korianderrod. Lad den koge i et minut.
Tilsæt kylling, champignoner, tomater og kog et minut til.
Tilsæt fishsauce, forårsløg og koriander.
Kog forsigtigt og fjern gryden fra varmen.
Tilsæt limejuice, stegte chilier og server suppen med friske korianderblade på toppen.