7 dl kyllingefond
3 kaffir limeblade
5 cm galanga (ca.)
3 stilke citrongræs
5–6 store rejer eller kæmperejer
150 gram svampe eller champignoner
5 grønne og røde fugleøje-chili
4 spsk citronsaft (efter behag)
½ spsk fiskesauce (efter behag)
1 håndfuld friske korianderblade.
Bring fonden i kog tilsæt citrongræs, galanga og kaffir limeblade.
Tilsæt rejer og svampe.
Lad det simre i 3–4 minutter til rejerne skifter farve.
Tilsæt chili, citronsaft og fiskesauce.
Smag suppen til og tilsæt om nødvendigt mere citronsaft eller fiskesauce. Suppen skal være krydret og syrlig og lidt salt.
Pynt med friske korianderblade ved servering.
Tips: Rejerne må ikke koge for længe, så bliver de seje. Det giver det bedste resultat at bruge hjemmelavet kyllingefond.