½ kg tomater
300 g agurk
1 rød peberfrugt
50 g renset løg
2 fed hvidløg
2 spsk oliven olie
¾ spsk lys vineddike
salt
peber
sukker
1 tsk paprika
evt. et par mynteblade
1 ½ dl knust is
Tilbehør:
hårdkogt hakket æg
stegt hvidløgsbrød
Skold og flå tomaterne. Skær tomaterne i mindre stykker. Skær agurkerne i kvarte og fjern kernerne. Skær agurken i mindre stykker. Rens peberfrugten og skær i mindre stykker. Hak løg og hvidløg groft. Kom alle disse grønsager i en blender eller food-processor. Tilsæt evt mynte (frisk). Blend alle grønsager på en gang i blender eller food-processor. Blend ikke for længe, der skal være lidt "klumper".
Hæld suppen i en skål og rør olie, eddike og kryderier i og rør rundt. Sæt skålen i køleskab min. nogle timer. Kan stå til næste dag. Ca. 20 min førend servering tilsættes is. Smag suppen til med kryderier. Server med hakket æg og ristet hvidløgsbrød og evt oliven.