Logo

Kold agurkesuppe til picnic

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kold agurkesuppe til picnic

Kold suppe er forfriskende på en varm sommerdag.

 

3 agurker (ca. 450 g)

1 porre (brug kun det hvide)

2 spsk smør

1 laurbærblad

1 spsk hvedemel

7 dl kyllingebouillon

1 tsk salt

2,5 dl fløde (madlavningsfløde 18%)

2 spsk citronsaft

1 spsk finthakket dild

 

Fjern skallen fra to af agurkerne og skær dem i skiver.

Skær porren i skiver.

Svits agurkeskiverne og porre i smør i ca. 5 minutter.

Tilsæt laurbærblad, hvedemel, salt og hæld så bouillo­nen over.

Lad det hele koge i ca. 30 minutter.

Fjern laurbærblodet.

Bland suppen i en foodprocessor eller med en stavblender og si den.

Sæt suppen på køl i køleskabet.

Tag suppen ud af køleskabet og tilsæt fløde, citronsaft og dild.

Fjern skallen og kernehuset fra den sidste agurk og skær den i halvmåner

Bland agurkeskiverne i suppen og smag evt. til med mere salt og peber.

Sæt suppen koldt i mindst en halv time før servering.

 

Kold agurkesuppe til picnic

Tips: Hvis suppen hældes i en ter­mokande med et par isterninger, holder den sig kold, til den skal serveres under picnicen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.185 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
33105-07-2014 19:31:15 lis
er der nogen som har prøvet denne agurkesuppe? og hvis, hvad syntes man om den?

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her