Kold suppe er forfriskende på en varm sommerdag.
3 agurker (ca. 450 g)
1 porre (brug kun det hvide)
2 spsk smør
1 laurbærblad
1 spsk hvedemel
7 dl kyllingebouillon
1 tsk salt
2,5 dl fløde (madlavningsfløde 18%)
2 spsk citronsaft
1 spsk finthakket dild
Fjern skallen fra to af agurkerne og skær dem i skiver.
Skær porren i skiver.
Svits agurkeskiverne og porre i smør i ca. 5 minutter.
Tilsæt laurbærblad, hvedemel, salt og hæld så bouillonen over.
Lad det hele koge i ca. 30 minutter.
Fjern laurbærblodet.
Bland suppen i en foodprocessor eller med en stavblender og si den.
Sæt suppen på køl i køleskabet.
Tag suppen ud af køleskabet og tilsæt fløde, citronsaft og dild.
Fjern skallen og kernehuset fra den sidste agurk og skær den i halvmåner
Bland agurkeskiverne i suppen og smag evt. til med mere salt og peber.
Sæt suppen koldt i mindst en halv time før servering.
Tips: Hvis suppen hældes i en termokande med et par isterninger, holder den sig kold, til den skal serveres under picnicen.