800 g kartofler i mindre stykker
200 g porrer fint snittet
50 g smør
1 laurbærblad
1½ liter hønsebouillon
1 dl fløde
salt og hvid peber
1 fed knust hvidløg
Topping af:
100–150 g bacon i tern eller skiver
½ dl snittet purløg eller hakket persille
* Tilberedning
Damp kartoffelstykker og porrer i smør i ca. 6–8 minutter.
Tilsæt bouillon og laurbærblad og lad kartoflerne koge i ca. 25 min.
Suppen blendes og sigtes, kommes i en gryde og koger op.
Tilsæt fløde.
Smag til med hvidløg, salt og peber.
Bacon i tern eller skiver ristes i ovnen ved 210 ºC til det er sprødt.
Lægges herefter på fedtsugende papir til det er afkølet.
Hæld suppen i varme suppeskåle og drys purløg og bacon på toppen.
Server med brødcroutons eller brød.